Проф. Миланов замени Софиянски начело на ССД

За предстоящите местни избори структурите на Съюза на свободните демократи (ССД) в страната не могат да се коалират единствено с БСП, реши в неделя провелата се във Велико Търново извънредна отчетно-изборна конференция на партията.

В събота делегатите избраха досегашния заместник-председател на ССД проф. Милан Миланов за лидер на партията на мястото на подалия оставка Стефан Софиянски. Другият кандидат за поста – шефът на общинската група на ССД в София Радослав Кацаров - получи 209 гласа срещу 242 за Миланов от общо регистрирани 490 делегати.

“Даваме пълна свобода на местните ни структури за издигане на кметски кандидатури, на съветници и аз пред цялата конференция поех ангажимент, че ако един човек бъде сменен от т.нар. централна власт на партията, аз ще си подам оставката”, каза новоизбраният лидер на пресконференция в неделя.

Стратегически партньори на ССД са парламентарно представени и извънпарламентарни партии, сдружения и движения, които са ясно обозначени в дясното пространство със своите действия, програми и влияние в българското общество.

Пред всички десни сили стои въпросът за създаването на единен политически субект, който да партнира с партия ГЕРБ както на местните, така и на следващите парламентарни избори, каза проф. Миланов.

Бившият лидер Стефан Софиянски опроверга информации, че е бил избран за почетен председател на партията и заяви, че ще продължи да работи за ССД като редови член.

Споделяне

Още от България