Проф. Сербезова: Винаги, когато съм напускала зоната си на комфорт, това ме е придвижвало напред

Знам какво е да се работи в държавна администрация и да се носи отговорност

Проф. Сербезова:  Винаги, когато съм напускала зоната си на комфорт, това ме е придвижвало напред

Председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова, чието име се завъртя в медийното пространство като кандидат за министър на здравеопазването, нито потвърди, нито отрече дали тя ще заеме този пост.

"Все още е рано да се говори, тъй като решението е на коалиционните партньори, след това на парламента. така че конкретните имена все още не се обсъждат, стигнали до този етап. Разбира се, има редица предложения, те се завъртат в медийното пространство, защото хората е нормално да са много чувствителни на това кой ще поеме определен сектор", заяви проф. Сербезова в сряда пред БНТ.

"Смятам, че сме стигнали до точката, в която трябва да загърбим страх, лично его, да не се притесняваме, че един или друг пост може да се отрази негативно на кариерата, или пък обратно - да приемаме, защото може да се отрази позитивно, а наистина всеки един от нас като гражданин трябва да направи това, което е нужно", коментира тя.

Тя допълни, че винаги, когато е напускала зоната си комфорт, това я е придвижвало напред.

"Зоната на комфорта, винаги когато аз съм я напускала, това ме е придвижвало напред. Научавала съм нещо ново, давала съм опит. Има етапи в живота на човек, когато трябва повече да получава и да учи, но идва момент когато трябва да започнеш да даваш на това общество. Когато даваш, ти трябва да излезеш от зоната си на комфорт и аз съм го правила много пъти", посочи тя.

"Знам какво е да се работи в държавна администрация и да се носи отговорност", посочи тя, припомняйки професионалния си път като директор на Изпълнителната агенция по лекарствата, съветник в МЗ, университетски преподавател и др.

Според нея е важен екипът, с който всеки един министър работи и допълни, че освен краткосрочни цели, трябва да се гледа и напред в бъдещето и да се очертаят дългосрочни.

По думите ѝ при Covid кризата е била необходима по-добра комуникация.  

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?