Проф. Диян Енчев

Професията лекар налага морални и етични норми, който не иска да ги спазва да си хвърли дипломата

Проф. Диян Енчев

Професията лекар налага морални и етични норми и този, който не иска да ги спазва е най- добре да си хвърли дипломата. Това коментира проф. Диян Енчев, който е ортопед и травматолог в "Пирогов" и който в сряда застъпи позицията, че в създалата се ситуация специалността няма значение и всеки трябва да се включи в борбата с Covid-19.

"Смятам че, в създадената ситуация каква е специалността на колегите няма никакво значение. Въпреки че, ми липсват познания в реанимационното лечение на болните съм убеден, че моите базови познания ще ми помогнат за кратко време да се включа в битката и да работя като реаниматор на нивотото, което е необходимо в момента", заяви той.

По думите му лекарската професия е преди всичко призвание. "Този, който не го разбира е по-добре да се дистанцира от нас", смята той.

"През целия си живот човек се сблъсква с много проблеми и трудности претърпява много поражения и крахове. В крайна сметка живота е една безкрайна битка и единствено и само от нас зависи дали ще излезем от нея като победители или като загубили. Всеки от нас има възможността да напише своята съдба, зависи само от нас дали ще се носиме по течението или не", коментира той.

Ние които сме повечето ще защитим името на професията "лекар" и ще застанем зад България, убеден е той.

От Столичната лекарска колегия (СЛК) на Българския лекарски съюз благодариха в сряда на всички колеги, които в този важен момент са на работните си места и оказват помощ на всички пациенти, дори на онези, които са със съмнение и с Covid-19.

В СЛК са получили много обаждания от колеги от София, които имат желание да се отзоват във всеки един момент, за да помагат и лекуват пациенти с коронавирус.

Едно от тях е именно на водещия ортопед и травматолог проф. Диян Енчев. 

Споделяне

Още по темата

Още от България