Програма

22 април (четвъртък), 2004 г., 18.30 ч.
"Хамбара"
Дискусионен клуб "На тясно"
"Извинете, кой е този град?"

Презентация на Красимир Терзиев и представяне инсценировка на филмова продукция 2003 "Един филм".
"Извинете, кой е този град?" на Красимир Терзиев е визуално изследване на света на ежедневието на град в криза (София, България). Като част от проекта, в рамките на дискусионен клуб "На тясно", ще бъде показан "Един филм" - инсценировка на филмова продукция 2003.
прочети повече

26 април (понеделник) 2004 г., 18.00 ч.
зала "Десислава", гранд хотел "България", бул. "Цар Освободител" 4, ет. 2
"Безплатен билет за връщане"
Прожекция на документалния филм на "Червената къща"(режисьор Антоний Дончев) за обществения дебат в Холандия относно нелегалните българи и
представяне на изследването на холандската журналистка Рут Хопкинс върху трафика на жени от Албания, Украйна и България.

27 април (вторник) 2004 г., 18.00 ч.
Софийска градска художествена галерия, ул. "Гурко" 1,
СГХГ и Центърът за култура и дебат "Червената къща" представят:
Тактилна керамика
Изложба на Иван Кънчев

Събитието се провежда в рамките на проект "Място за срещи", подкрепен от Международна фондация "Св. Св. Кирил и Методий".
прочети повече

29 април (четвъртък), 2004 г., 18.00 ч.
Евро-български културен център, бул.Александър Стамболийски №17
Jour Fixe: ДЕНЯТ - ЕВРОПА
"Европейската конституция и вероятността от създаване на Европа на две скорости"
Публична лекция на Меглена Кунева (Министър по европейските въпроси, Главен преговарящ на Република България с Европейския Съюз)
Дискутант: Николай Младенов (Заместник-председател на Комисията по европейска интеграция в 39-то Народно Събрание)
Проектът "Jour Fixe: ДЕНЯТ - ЕВРОПА" се финансира от Информационната и комуникационна програма на Делегацията на Европейската комисия в България, подкрепен от "Спан Консултантс" по проект на ФАР.
прочети повече

29 април (четвъртък), 2004 г., 18.30 ч.
"Хамбара"
Дискусионен клуб "На тясно"
"Детска Телевизия"

Екип "На живо" от програма "Изкуство за социална промяна" ще представи едночасова шоу програма, осъществена през месец декември 2003 г.
Основа на този любопитен и забавен опит за телевизионно предаването са идеите и преживяванията на млади хора от Дома за отглеждане и възпитание на деца лишени от родителски грижи "Люба Тенева" и Помощното училище "Христо Ботев" в град Берковица. Креативно, без предубеждение, с разбирането на хора, които са "вътрешни" и могат да разпознават вярно случващото се, в предаването екип "На живо" представя средата, в която живеят и растат тези общо 110 деца и младежи на възраст от 6 до 20 години.
прочети повече

--------------------------------------------
Центърът за култура и дебат "Червената къща" работи с подкрепата на Министерство на външните работи на Холандия, Фондация "Отворено общество" - София, Европейската Културна Фондация и др.

Споделяне

Още от България