Програмният директор на БНТ показа среден пръст в предаването си

Скрийншот БНТ

Програмният директор на БНТ Емил Колшуков показа среден пръст във воденото от него предаване "Още от деня" в петък вечер. Той демонстрира неприличния жест не един път, а два пъти.

Това стана по време на разговор с бившия министър на екологията в първото правителство на Бойко Борисов Нона Караджова, представена като експерт, и на Борислав Сандов от партия "Зелените", който е активист от протестите за защита на Пирин. Темата, която обсъждаха беше продължаващите протести в защита на Пирин и изграждането на втори лифт в Банско.

Програмният директор на БНТ започна разговора в предаването си с видео от новинарски репортаж на телевизията от протеста пред сградата на БНТ. Предупреди, че не е подходящ за деца, заради нецензурните думи и кадри. Причината - един от участниците в протеста държи листовка с неприличен знак – изобразена ръка със специфичната конфигурация на пръсти. Чуват се и нецензурни призиви.

По този повод Кошлуков прочете декларация на журналистите от "По света и унас", които протестират срещу отношението, което са получили от участници в протеста.

Попита - "Г-н Сандов, добър вечер от лекето Кошлуков. Как се чувствате в студиото на леке?". Следва дебат по темата за защитата на Пирин.

В края на разговора Кошлуков свива пръсти по специфичния начин, при който само средният стърчи. Обръща се към Сандов с думите - "А този знак ще го има ли...". Природозащитникът му отговаря, че не носи отговорност за действията на неидентифицирани участници. Обяснява, че той не е правил този жест и допуска, че става дума за провокация.

Кошлуков обаче не се предава и отново показва неприличния жест, без предупреждение, както за видеото, че предаването съдържа кадри, неподходящи за всякаква аудитория.

Всичко това се случва в най-гледаното време. Официална реакция от БНТ за поведението на програмния ѝ директор няма до момента. Такава няма и от Съвета за електронни медии, който следи дали се спазват правилата.

За това пък сред служителите в БНТ се разказва нов виц:

Питат генералния директор Коко Каменаров: "Защо Кошлуков показва среден пръст от екрана?"

Каменаров мисли две секунди и отсича: "Защото може."

Споделяне

Още от Общество