Прогресивната и Социалистическата партия на Сърбия започнаха разговори за правителство

Ивица Дачич и Александър Вучич - вляво и вдясно по средата

Лидерите на Сръбската прогресивна партия и на коалицията Социалистическа партия на Сърбия - Партия на обединените пенсионери на Сърбия - Единна Сърбия  Александър Вучич и Ивица Дачич започнаха разговори за формиране на правителство, съобщи сръбската държавна телевизия РТС.

Разговорите се водят в щаба на Сръбската прогресивна партия в квартал Нови Белград. Натовареният да състави новото сръбско правителство Ивица Дачич заяви по-рано, че очаква до две седмици да бъдат решени всички въпроси и Сърбия да се сдобие с правителство.

Президентът на Сърбия Томислав Николич връчи вчера на лидера на социалистите Ивица Дачич мандат за формиране на правителство като парламентарното мнозинство ще се състои от Сръбската прогресивна партия, коалицията около социалистите и Обединени региони на Сърбия, посочва телевизията.

Лидерът на Обединени региони на Сърбия Младжан Динкич предупреди, че бъдещото правителство на Сърбия ще трябва да формулира много сериозна програма, за да участват в него Обединени региони на Сърбия, тъй като страната е заплашена от "голяма икономическа експлозия".

Ситуацията е такава, че ако се продължи по същия начин, няма да има пари дори за изплащане на пенсии, а камо ли за нещо друго, заяви Динкич пред агенция Бета в Брюксел, където участва в срещата на Европейската народна партия.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани

Колко време давате на новия парламент?