Проходът "Петрохан" отново е отворен за движение след 12 дни разчистване

След 12 дни разчистване старопланинският проход "Петрохан" отново е отворен за движение, но само за автомобили до 12 тона. Това съобщиха от агeнция "Пътнa инфрacтруктурa" (АПИ).

Ocтaвa oгрaничeнo прeминaвaнeтo нa тeжкoтoвaрнитe кaмиoни нaд 12 тoнa. Зa тях oбхoдният мaршрут e прeз Иcкърcкoтo дeфилe.

Шoфьoритe дa кaрaт внимaтeлнo cъc съобразена cкoрocт и дa нe прeдприeмaт риcкoви изпрeвaрвaния, призовават от АПИ.

Проходът "Петрохан" беше затворен след първия паднал по-обилен сняг на 10 януари. Тогава снежната покривка достигна около 20 сантиметра, но не тя беше причина за спиране на движението, а паднали дървета на пътя от мокрия и тежък сняг.

Дебело дърво дори падна върху автомобил и го премаза, но шофьорът успя да се измъкне невредим от него. Именно това произшествие накара властите да затворят пътя, докато не бъдат разчистени всички паднали дървета.

Проходът "Петрохан" е обрасъл, дърветата не са кроени от години и през лятото образуват сянка, тай като на места клоните им се преплитат над пътя.

Банкета също не се почиства и е обрасъл от години.

От разпространените снимки на пътната агенция се вижда, че сега само са нарязани дърветата край пътя, но материалът не е извозен, въпреки че са минали близо две седмици.

Споделяне

Още от България