Производителят на електромобили "Син Карс Индъстри" ще предложи 2 млн. акции през борсата

Производителят на електромобили "Син Карс Индъстри" ще предложи 2 млн. акции през борсата

Производителят на спортни състезателни автомобили и електромобили "Син Карс Индъстри" ще предложи до 2 млн. акции с номинал 1 лв. всяка на Българската фондова борса. Предлагането ще се проведе на 1 юни 2021 г. Минимумът за успешно предлагане е предвиден да бъде 250 000 записани нови акции. Мениджър на емисията е ЕЛАНА Трейдинг.

Дружеството вече подаде заявка за регистрация на сегмента "Пазар за растеж на МСП" (BEAM) на Българската фондова борса. Това е втората компания от иновативен сектор, която желае да придобие публичен статут на новия пазар BEAM.

Дружеството е създадено през 2018 г. като продължител на част от дейността на "Син карс" – бизнес с 10-годишен опит в разработването и производството на спортни състезателни автомобили, които участват в световния шампионат GT4.

Първият български спортен и състезателен автомобил SIN R1 вече има над 30 първи места на три континента. Производителят има европейско одобрение за автомобилно производство, а базата от 6000 кв.м. се намира в гр. Русе.

В последните три години новият иновативен проект на дружеството е за производство на електрически автомобили на базата на универсална платформа - L City. Компанията организира в Русе производството на шасита, части за купе и други компоненти за електрически автомобили, а самото сглобяване ще се прави в базата на компанията в Германия.

Създател и мажоритарен собственик на "Син Карс Индъстри" е инж. Росен Даскалов, който е и бивш автомобилен състезател, с 30-годишен опит в автомобилния спорт и индустрия. Визията за развитието на иновативното производство на електромобили е продуктите да са основно насочени за европейския пазар, за да се отговори на бързо разрастващите се нужди от този сектор.

"Син Карс Индъстри" е с капитал на стойност 18.5 млн. лв., като вече е привлякла извънборсово и първия си нов акционер - това е софтуерната компания "Ви Ки Ей Солюшънс" ЕООД, която придоби 500 000 акции. В момента се водят преговори и с други чуждестранни стратегически инвеститори. От друга страна компанията вече има споразумения с чуждестранни партньори катo VALOE – финландска технологична компания, специализирана в областта на фотоволтаичните технологии, с която има подписано споразумение за разработване и създаване на прототипи и масово производство на интегрирана фотоволтаична система за лекотоварния електромобил L CITY.

Друг важен партньор е френската компания MONDIAL, за които "Син Карс Индъстри" разработи прототип за рикша TUK TUK върху платформата L CITY. Компанията скоро подписа и споразумение с Милара Интернешънъл ООД за разработване и индустриализация на електрически превозни средства.

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?