Прокопиев: Натиск от страна на КФН доведе до продажбата на "Доверие"

Виенската компания Vienna Insurance Group бе принудена да предложи българския си пенсионен фонд "Доверие” на съмнителен купувач заради двугодишен натиск от страна на Комисията за финансов надзор.

Това твърди бизнесменът Иво Прокопиев пред австрийско издание Der Standard, което в последните месеци се превърна в основно поле за задочни обвинения, спорове и пререкания между български политици и бизнесмени.

Думите на Прокопиев са отговор на обвиненията, които преди няколко дни шефът на КФН Стоян Мавродиев отправи по адрес на бизнесмена. Отново пред Der Standard Мавродиев обяви, че КФН е изпратила сигнал до прокуратурата, уличаващ Иво Прокопиев, бившия енергиен министър Трайков и колегата му от финансовото ведомство Симеон Дянков в съмнителна сделка по продажбата на държавното участие в EVN, която е ощетила държавата с 86 млн. лева.

“Сигналът до прокуратурата за манипулиране на сделката с държавния дял от електроразпределителното дружество EVN е опит на председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев да избегне скандал с пране на пари”, казва още Прокопиев.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?