Прокуратурата е повдигнала обвинение за пране на пари срещу Маргините

Прокуратурата е повдигнала обвинение за пране на пари срещу Маргините

Прокуратурата ще се бори за реванш срещу братята Красимир и Николай Маринови – Маргините, след като водения срещу тях съдебен процес по обвинение в заговор за убийство върви към провал.

Преди месец е било образувано досъдебно производство срещу двамата за пране на пари, съобщиха в сряда пред Mediapool източници от Върховната касационна прокуратура.  

Срещу двете знакови фигури, които след повече от едногодишен престой в килиите на следствието ги смениха с домашния уют по здравословни причини, се водело досъдебно производство повече от месец.

На братята не са им предявени материалите по делото, а от защитата им заявиха пред Mediapool, че все още нищо официално не им е съобщавано. Според информация на Дарик радио разработката за пране на пари първо се е водела в службите на МВР, а след  това е предадена на прокуратурата. Сумата, за която Маргините са разследвани, не се уточнява, както и престъплението, от което е придобита.

Ще вземе ли реванш държавното обвинение от двамата, е въпрос на доста време, не само защото предстоящото дело от правна гледна точка е далеч по-сложно за спечелване от т. нар. “мегапроцес”, който в последните шест месеца се превърна в комичен “медицински сериал”, а и защото трябва да се докаже престъплението, от което са придобити изпраните пари.

Споделяне

Още от България