Прокуратурата и ДАНС не откриха справка с името на Пеевски по делото КТБ

Преписка, в която се споменава името на бившия депутат Делян Пеевски, не е изготвяна по делото КТБ. Това обяви прокуратурата след скоростна проверка. Снимки на преписката бяха публикувани в четвъртък от сайта "Фрогнюз". Адвокатът на Цветан Василев Констатин Симеонов заяви, че ще поиска та да бъде издирена и приложена по делото.

Такъв документ обаче изобщо не съществува, твърдят от държавното обвинение. Те посочват, че в документа името на дирекция "Финансово разузнаване" в ДАНС е изписано неправилно.

Освен това е извършена проверка по номер на документа. Такъв не е открит.

"Констатирано е, че такава справка, с нива на класификация "поверително", не е извеждана от регистратурата на ДАНС. Проверени са и всички документи, регистрирани на дата 09.09.2015 г., подписани от началник отдел и е установено, че такъв документ няма. Прокуратурата е възложила проверка и на завеждащ регистратура "Класифицирана информация" в Софийска градска прокуратура, но постъпване и завеждане на такъв документ не е установено", пише в съобщението.

Материалите по проверката са изпратени на районната прокуратура в София, защото се подозира изготвяне на фалшив документ.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?