Прокуратурата иска да види Фидел Беев за 5 г. в затвора

Прокуратурата иска да види Фидел Беев за 5 г. в затвора

Бившият депутат на ДПС Фидел Беев да получи пет години затвор, защото като кмет на Велинград е сключил неизгодна за общината сделка със собствената си фирма. За тази присъда настоя прокуратурата пред Софийския градски съд в понеделник.

Според обвинението в качеството си на кмет на града Беев неправомерно е сключил договор за доставка на горива и смазочни материали за общински детски градини, с което са нанесени щети за около 16 хиляди лева.

Заместник-градският прокурор на София Роман Василев поиска и забрана за Беев за осъществяване на общинска дейност до 3 години.

Защитата на подсъдимия посочи, че той не е сключил нито една сделка за покупко-продажба на горива, докато е бил кмет на Велинград. Според адвокатите това се доказва с тройна експертиза, представена по делото.

Пред съда бе представена и допълнителна експертиза, която обобщи 23 платежни документа от инкриминирания период. Според вещото лице, изготвило експертизата, в първичните счетоводни документи нито веднъж не се споменава името на Беев.

Това дело срещу Беев се точи на първа инстанция от около три години. Наскоро съдът нареди Беев да бъде арестуван, заради системното му неявяване в залата. Оказа се обаче, че той е на лечение във ВМА. Въпреки това нареждането на съда бе изпълнено и доскорошният депутат на Доган се озова в болницата на Централния Софийски затвор. Там обаче престоя малко, той като апелативният съд смени мярката му за неотклонение. Миналата седмица Беев бе глобен по другото дело срещу себе си – за побой и закана за убийство. Той ще трябва да плати 2000 лева глоба по този случай.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?