Прокуратурата иска ново разследване срещу бившия шеф на пожарната

Прокуратурата иска ново разследване срещу бившия шеф на пожарната
Съдебното дело срещу бившия директор на Пожарната ген. Кирил Войнов да се върне за допълнително разследване. Това поиска в понеделник Софийската военно-апелативната прокуратура. Най-дългогодишният ръководител на служба в МВР след 1989 г. бе оправдан през февруари от Софийския военно-окръжен съд по обвинения за злоупотреби с власт, защото разрешил използването на мобилни телефони от секретарката и шофьора му.

Заради този случаи Воинов напусна системата по линия на пенсионирането и след скандал. Срещу него в публичното пространство бяха отправени обвинения за най-различни престъпления – от злоупотреба със служебно положение с цел лично облагодетелстване на трето лице, до виновност за трагедията в дискотека “Индиго”, защото Пожарната служба издала разрешение на заведението.

В крайна сметка до съда стигна само обвинение за служебните мобилни телефони на секретарката и шофьора. Те обаче очаквано не издържаха. Освен, че поиска делото да се върне на следовател второинстанционната  прокуратура настоява и за отмяна на оправдателната присъда на Войнов.

В едномесечен срок Военноапелативният съд трябва да реши дали да върне делото за доразследване или да потвърди оправдателната присъда.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?