Прокуратурата иска по 25 г. затвор за подсъдимите за убийството на ямболската адвокатка

Прокуратурата поиска в понеделник по 25 години за тримата подсъдими за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева.

Делото, продължило 12 години вече върви към своя край, след като съдия Владимир Астарджиев даде ход на пледоариите.

Според обвинението събраните доказателства недвусмислено показват, че подсъдимите Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и Димитринка Атанасова са извършили жестокото убийство.

Прокуратурата твърди още, че резултатите от полиграфа, на който са били подложени Пламен и Димитринка, потвърждават за престъплението.

Освен това за намерения потник с кърваво петно в дома на Орлин Аврамов е доказано с ДНК-експертиза, че е от жертвата, за което подсъдимият няма достатъчно добро алиби.

Надежда Георгиева бе зверски убита със сатър на 26 февруари 2000 г. в дома си в столичния квартал "Стрелбище".

В хода на делото няколко свидетели допуснаха, че бившият главен прокурор Никола Филчев я е убил, но тези показания така и не бяха подкрепени от други факти.

Преди по-малко от месец подсъдимият Орлин Аврамов заяви пред Градския съд, че е знаел за близките отношения между убитата Георгиева и Филчев.

Той бе призован като свидетел по делото "Октопод" и разказа още, че Георгиева му признала, че е "държала за половите органи" бившия главния прокурор.

Споделяне

Още по темата

Още от България