Прокуратурата иска постоянен арест за 4-ма от биячите от магистрала "Тракия"

Прокуратурата иска постоянен арест за 4-ма от биячите от магистрала "Тракия"

Районна прокуратура-Пловдив внася искане в съда за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо четири лица заради нападението срещу журналистите от Нова тв, извършено на магистрала Тракия. Това съобщи държавното обвинение в сряда.

На 20 април 2017 г. Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Хр. Л., на 28 г., Д. Т., на 32 г., Ал Г., на 34 г. и М. Г., на 28 г.., се казва в съобщението на пловдивската прокуратура. Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 14 април 2017 г. на 145-я километър на автомагистрала “Тракия, край Пловдив, в съучастие извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на моторно превозно средство.

С постановление на наблюдаващия прокурор от 19 април са били освободени Р. М., на 48 г., и Ст. Г.,на 28 г.,тъй като след проведени допълнителни процесуално-следствени действия са били събрани доказателства, че двамата нямат съпричастност към извършеното деяние.

Споделяне

Още по темата

Още от България