Прокуратурата иска постоянен арест за шофьора, убил в гонка две деца край Лесидрен

Снимка: БТВ

Ловешката прокуратурата ще поиска от съда постоянното задържане в ареста на Филип Аспарухов, който уби две деца край троянското село Лесидрен, съобщи говорителят на прокуратурата Кирил Петров. Основната версия на разследващите е, че това се е случило при автомобилна гонка

По думите на прокурор Петров, арестуваният 28-годишен мъж от Лесидрен ще бъде обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от един човек, за което законът предвижда до 10 години затвор.

Инцидентът стана на 11 август около 19.00 часа, когато Филип Аспарухов, зад волана на своето Ауди, блъсна три деца, движещи се пеша. На място загива 16-годишно момиче от Троян. По-късно в "Пирогов" умира и блъснатото момче. Състоянието на третото блъснато дете - 15 годишната Петя Божкова - е стабилизирано и лечението продължава. Тя е настанена в "Св. Анна" в София.

От МВР съобщават, че до инцидентът се стигнало, защото два шофьори са се състезавали на правия пътен участък към село Лесидрен. Шофьорът, който причини трагедията е Филип Аспарухов и е с малък стаж зад волана. Оказва се, че в района редовно се организират незаконни състезания с автомобили.

Кметът на село Лесидрен Борис Нешев поиска държавата да се ангажира с решаване на проблема с нерегламентираните гонки с автомобили и мотоциклети. По думите му той е подал сигнал още преди три месеца за организираните в селото и около него състезания с автомобили, а водачите им са били предупредени с протоколи от полицията.

"Никой не дойде да каже какво да предприемем от тук нататък. Издадена е заповед моторните превозни средства да се спират само от КАТ. Това трябва да се промени. Идваха хората, не можаха да ги хванат вечерта, когато правиха изпълненията, съставиха им протоколи", допълни Нешев, цитиран от БТА.

По думите му участващите в гонките в Лесидрен са около 12 човека.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?