Прокуратурата иска проверка строил ли е "ненужно" Божков на вилата на Тодор Живков

Вила "Аглика". Снимка: МВР

Върховната административна прокуратура е поискала от началника на строителния контрол да провери дали хазартният бос Васил Божков е строил "ненужно" във вила "Аглика". Намиращият се на Витоша имот е ползван навремето като резиденция от Тодор Живков. След това вилата става собственост на Емил Кюлев, а след смъртта му е продадена на Божков.

В прокуратурата е била образувана преписка, след като са постъпили данни за ненужни преустройства на имота. От съобщението на държавното обвинение не става ясно какво значи ненужно преустройство и кой прави тази преценка.

"Следва да се проведат огледи на място като се изискат и всички относими данни, включително статут на терена, право на собственост или на строеж, влезли в сила кадастрални, общи и подробни устройствени планове. По време на проверката е необходимо да се проследи целия инвестиционен процес, включващ всички компоненти и законови изисквания, съответствие на разрешението за строеж (ако има такова) с изискванията на нормативните актове, както и допуснати ли са нарушения", пише в съобщението.

Това е пореден епизод около вилата на Божков. Още в края на януари прокуратурата и МВР влязоха в резиденцията на бизнесмена. На пуснатите от разследващите кадри имаше картини, антики, пури и луксозни коли.

Споделяне

Още по темата

Още от България