Прокуратурата нае печатарска машина заради обвинителните актове за КТБ

Колаж: Mediapool

Прокуратурата е наела печатарска машина, който да отпечата обвинителните актове срещу 18-имата обвиняеми по делото "КТБ", съобщи в сряда сайтът "Дефакто".

По предварителни данни на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова всяко от копията ще е дълго около 15 000 страници, което прави общо около 270 000 отпечатани страници, с които да бъдат снабдени всички обвиняеми.

Очаква се делото да бъде внесено в Наказателния спецсъд в четвъртък или най-късно в петък, като държавното обвинение е подготвило резюме от 160 страници, което да публикува на сайта си.

Обвиняеми за участие в престъпната група за източване на 206 млн. лева от КТБ, освен собственика ѝ Цветан Василев, са още бившите ѝ изпълнителни директори, главен счетоводител, касиери и одитори – общо 15 души.

Извън престъпната група остават двамата бивши подуправители на БНБ Цветан Гунев и Румен Сименов, както и ръководителката на екипа, проверявал състоянието на КТБ през 2013 г., Славяна Данаилова-Велева. Те са обвинени за длъжностни престъпления.

Както е известно Цветан Василев продължава да пребивава в Белград, като опитите на българската прокуратура да издейства екстрадицията му от сръбските власти засега удрят на камък. Очаква се делото да започне срещу него задочно.

Споделяне

Още от България