Прокуратурата не планира разпит на Райков заради бюлетините

Прокуратурата засега няма намерение да призове на разпит служебния премиер Марин Райков във връзка с разследването на откритите в печатницата "Мултипринт" 350 000 бюлетини, отпечатани над количеството по договора с Министерския съвет (МС).

Това съобщи в понеделник БТА, позовавайки се на информация от свои източници в държавното обвинение. За предстоящ разпит на Райков съобщи по-рано в. "Преса". Според изданието това вероятно ще стане след конституирането на 42-ото Народно събрание във вторник.

По време на пресконференцията на прокуратурата по случая преди 6 дни, главният прокурор Сотир Цацаров заключи, че контролът, който е упражняван от МС над процеса по печатане на бюлетини за парламентарния вот е бил "0.0 процента".

По неофициална информация от държавното обвинение по случая вече е бил разпитан главният секретар на МС Росен Желязков, пряко отговарящ за договора с "Мултипринт". Той сериозно бе разкритикуван от Цацаров заради изказването си, че печатницата, собственост на общинския съветник от ГЕРБ Йордан Бончев, можела да си прави каквото иска с бюлетините – дори да ги прави на фототапети.

Споделяне

Още от България