Прокуратурата не се интересува от папката ”Буда”

Прокуратурата не се интересува от папката ”Буда”

Няма причина прокуратурата да проверява документите за папката "Буда", това се прави само като има данни за престъпление, каза във вторник главният прокурор на България Сотир Цацаров пред бТВ.

По думите му проверка трябва да има само при данни за престъпление, а на този етап не се знае дали въпросните документи са действителни и какво съдържат те. „Единственото, което знаем, че един цикъл, който в обществото се върти от доста време, се повтаря отново. Има някакъв си картон, който казва, че някой е тръгнал да вербува някого си”, обясни главният прокурор.

Според Цацаров не е нормално документи с гриф „Строго секретно” да се размахват по медиите в страна от ЕС.

По повод нападението срещу лидера на ДПС Ахмед Доган, Цацаров обясни, че прокуратурата работи по тезата, че нападателят Октай Енимехмедов не е работил сам. Той отново каза, че резултатите от експертизите по делото ще определят обвинението срещу похитителят и характерът на причинените му наранявания от делегатите на ДПС.

”След експертизите ще знаем не какво може газовото оръжие по принцип, а какво би станало, чрез експеримент в близки до реалните условия. Ще разберем конкретното оръжие, в ръцете на конкретния извършител от конкретното разстояние какъв тип увреждане може да причини в тази област на главата”, каза Цацаров.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?