Прокуратурата обвини 17-годишен за 13 кражби на различни вещи от коли

Прокуратурата обвини 17-годишен за 13 кражби на различни вещи от коли

Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинение на 17-годишен младеж за общо 13 кражби от различни коли, съобщиха от държавното обвинение в сряда.

Според разследващите обвиняемият е извършил въпросните престъпления в рамките на едва 2-3 месеца от август досега – всеки път на територията на Трето РПУ в Пловдив. Младежът първоначално проверявал дали автомобилите са оставени отключени, а ако не – използвал отвертка, за да ги отвори. След това прибирал каквото намери – музикални уредби, телефони, таблети и други вещи.

При последната кражба е използвал момент, в който шофьор на товарен камион извършвал маневра, след която слязъл, за да провери за препятствия зад автомобила. През това време 17-годишният откраднал от кабината борсета, мобилен телефон, документи и пари. Малко по-късно е заложил мобилния телефон в заложна къща в Пловдив.

В момента обвиняемият е задържан за 72 часа, като предстои Пловдивският районен съд да се произнесе по искането на прокуратурата той да бъде оставен за постоянно в ареста. Досега 17-годишният младеж е живял във Възпитателно училище – интернат, откъдето многократно е бягал, допълват от държавното обвинение.

Споделяне

Още от България