Прокуратурата обвини бащата на детето, което загина при катастрофата с Местан

снимка БГНЕС

Прокуратурата е обвинила като съпричинител на катастрофата и бащата на детето, което загина при трагичния пътен инцидент участието на председателя на партия ДОСТ Лютви Местан. Това съобщи заместник-окръжният прокурор на Кърджали Димитрина Делчева, цитирана от БГНЕС.

Бащата Юсеин Ахмед ще отговаря за "независимо съпричиняване" и му е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" от 2000 лева. Другият обвиняем е Местан.

Привличането на бащата като съпричинител е станало в резултат на автотехническата експертиза, която все още е следствена тайна. Вещите лица най-вероятно са установили, че колата се е движила с по-висока от разрешената на участъка скорост от 90 км/ч.

Катастрофата стана на 14 април близо до прохода "Маказа" при разклона за село Загорско. Според разследващите политикът е отнел предимството на друг автомобил, в който се е возело семейство с две малки деца.

Лютви Местан твърди, че автомобилът на семейството се е движел в насрещното платно с голяма скорост и е ударил неговата кола челно. По думите му единственият шанс да предотврати инцидента бил да не е на това място по това време.

Споделяне

Още по темата

Още от България