Прокуратурата обвини нападателя на лекарката от Раковски

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем Стоян Костадинов, който на 14 декември с група роми нападна и удари в лицето лекар от спешния кабинет в гр. Раковски, съобщават в петък от държавното обвинение.

Мъжът е обвинен в причиняване на лека телесна повреда, изразяваща се в травматичен оток и кръвонасядане в главата. По закон за това престъпление се предвижда наказание до три години лишаване от свобода.

Установено е, че в нощта на инцидента Стоян Костадинов, жената, с която живее на семейни начала и нейната майка са отишли с автомобил до центъра за неотложна помощ в гр. Раковски, за да закарат детето им, което било погълнало перилен препарат.

Те били посрещнати от дежурния лекар д-р Божидара Пеевска. Тя се опитала да обясни на родителите, че детето се нуждае от спешна промивка в токсикологията в гр. Пловдив, но те настоявали тя лично и веднага да извърши манипулацията. Възникнал скандал, като Костадинов и близките му обиждали и заплашили лекарката. В един момент мъжът ударил д-р Пеевска, като я нарекъл "Мръсна пияница!".

Споделяне

Още от България