Прокуратурата обвини Росен Петров-Животното за закана срещу синдика на ЦСКА

Прокуратурата обвини Росен Петров-Животното за закана срещу синдика на ЦСКА

Един от най-приближените до Гриша Ганчев ултраси на ЦСКА-София – Росен Петров-Животното, е обвинен закана срещу синдика на ЦСКА Дора Милева, съобщиха от прокуратурата във вторник.

Както е известно, след провала на търга за емблемата на фалиралия армейски клуб миналия четвъртък, Милева се оплака, че е била заплашвана да отвори офертата на Ганчев, въпреки че представителите на другия основен участник в процедурата – ЦСКА 1948, не бяха допуснати на ст. "Българкса армия" от събралите се пред входа фенове.

"Сред отправените от Петров към Милева реплики били думите: "Ако не отвориш офертата и не отмениш търга, няма къде да се скриеш… Ще те намерим дори на луната… Ще пострадаш", уточняват от държавното обвинение.

От съобщението става ясно още, че впоследствие лидерът на фракцията "Енимълс" е бил задържан от полицията и по случая е било образувано досъдебно производство. Петров е обвинен за закана срещу длъжностно лице и заради богатото му криминално минало е заплашен със затвор до 5 години.

"Предвид изключително високата обществена опасност на личността на Петров, основаваща се на неговите многобройни предходни осъждания, прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемия до 06.04.2017 г., когато той ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража", добавят от Софийската районна прокуратура.

Споделяне

Още от България