Прокуратурата обвини втори полицай за корупция в КАТ-Благоевград

Арестуваният шеф на КАТ - Благоевград Данаил Стоицов

Бившият полицай Николай Доганджийски е третият обвиняем за предполагаемата корупционната схема в КАТ-Благоевград. Според държавното обвинение той е подпомагал шефа си Данаил Стоицов при вземането на подкупите.

Шефът на КАТ в града Данаил Стоицов бе задържан през миналата седмица по обвинение за участие в мащабна корупция при регистрацията на автомобили в града. Прокуратурата смята, че полицаят е прибирал пари под масата от хора, които са искали да получат бързо табелите и специални номера.

Данаил Стоицов е обвиняем за подкуп, незаконно притежание на оръжие, което беше намерено в касата му и за престъпление по служба.

Според обвинението Николай Доганджийски е бил човекът, който е провеждал срещи с шофьорите, които са готови да си платят за бърза услуга и номер по избор. Прокуратурата смята, че той лично е уговарял размера на подкупите. Доганджийски няма да стои в ареста заради недобро здравословно състояние и му е наложена парична гаранция от 6000 лева

За сметка на това неговият началник Данаил Стоицов бе оставен за постоянно в ареста от местния окръжен съд. Третият обвиняем за корупционната схема е Бойко Шарков, който е бизнесмен. Той също е заподозрян като посредник при взимане на подкуп. Шарков е на свобода срещу парична гаранция от 7000 лева.

Споделяне

Още от България