Прокуратурата обвини Златко Баретата и 15 от момчетата му

Прокуратурата обвини Златко Баретата и 15 от момчетата му

Прокуратурата повдигна във вторник обвинения на Златомир Иванов – Баретата. Той ще бъде изправен пред съда за разпространение на висококачествени наркотици и като подбудител на убийството на перничанина Румен Стефанов – Алф. Като помагач в убийството е обвинен Мартин Димитров.

Алф бе застрелян професионално в главата през септември 2007 г. Той бе смятан за наследник на Васил Арарски-Райко Кръвта, разследван за трафик на дрога, крадени коли и рекет. Кръвта бе убит две години преди Алф

Освен Баретата и Димитров, с обвинения са и Евгени Евтимов, Георги Йорданов, Мартин Димитров, Валентин Луков, Коста Трифонов, Борислав Секулов, Марин Вълчев, Росен Иванов, Кирил Атанасов, Богдан Василев, Мартин Горески, Васил Колев, Юлиян Зашев, Даниел Кръстев, Стоян Дичев.

От прокуратурата уточняват, че дейността на някои от членовете на групата не е била пряко свързана с разпространението на дрога, а с "освобождаване на пазари", събиране и отчитане на приходите от престъпната дейност и др.

Коста Трифонов и Борислав Секулов са обвинени и за лека телесна повреда. Събирането на доказателства по досъдебното производство е приключено, добавят от държавното обвинение.

Материалите за неустановените и неиздирените лица, съпричастни към описаните престъпления, ще бъдат отделени в друго наказателно производство, за да не се забавя настоящото. Става въпрос за Антон Савов – Мамата, който е най-близкият човек на Баретата, и за Мартин Станков – Рашо.

Споделяне

Още по темата

Още от България