Прокуратурата обяви за задържан крадец, когото МВР издирва

Според СРП укриващият се заподозрян е със 72-часова прокурорска мярка

Прокуратурата обяви за задържан крадец, когото МВР издирва

Абсурден казус около обир на столичен магазин за бутикова парфюмерия забърка Софийската районна прокуратура (СРП) във вторник.

Държавното обвинение публикува на официалния си сайт съобщение за задържан мъж, установен като извършител на престъплението, от което дори стана ясно, че той вече се намира в следствения арест с постановена от прокурор 72-часова мярка.

В същото време обаче, потърпевшият управител на обрания магазин разбира, че задържан по случая няма.

"Има установени две лица – жена, на която е определена мярка за неотклонение "парична гаранция", както и мъж, срещу когото е повдигнато задочно обвинение, тъй като се укрива и е обявен за общодържавно издирване", заявиха пред Mediapool от СДВР.

Тази информация е диаметрално противоположна на обявеното по-рано във вторник на сайта на прокуратурата, където става ясно, че "в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е С. Михайлов, на 43 години, който е действал в съучастие с още едно лице".

За да е кашата пълна, от СРП подчертават изрично, че "предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

"Доколкото знаем, извършителят не заловен, а е изключително важно да се види кой е поръчител и къде е щяла да бъде продадена стоката, защото тя изобщо не е лесна за продажба", коментира пред Mediapool управителят на магазина.

Въпросният обир е извършен на 6 октомври вечерта в столичен мол, като крадците са успели да проникнат в магазина с "техническо средство, неустановено до момента". Задигайки стока за 68 005 лева, те са избягали с "Мицубиши".

Споделяне

Още от България