Прокуратурата освободи от ареста майката на убитата Дамла

Прокуратурата освободи от ареста майката на убитата Дамла

След 72 часа, прекарани в ареста. прокуратурата освободи майката на убитото в Момчилград 7-годишно момиченце. Държавното обвинение смята, че няма опасност тя да се укрие или да извърши друго престъпление. 38-годишната жена бе задържана няколко часа, след като сигнализира властите, че е намерила трупа на дъщеря си Дамла в неделя сутринта в дома им.

Тя бе обвинена за това, че е оставила без надзор детето си вкъщи и отишла нощна смяна на работа. В началото жената бе основен заподозрян за убийство, но после първият братовчед на Дамла Мехмед направи пълни самопризнания. Той е имал ключ от жилището, в което Дамла живеела с майка си.

Прокуратурата вече е повдигнала обвинения срещу младия мъж за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. За подобно престъпление се полага най-тежкото наказание – от 15 години до доживотен затвор без право замяна.

В четвъртък майката на Мехмед каза пред Нова телевизия: "Той не може да го е направил, това е необяснимо. Аз мисля, че някой нещо му е направи и той не може да каже от страх”.

"Той се отнасяше добре към детето", допълни майката на обвинения за убийството.

Според събраните до момента доказателства убийството е извършено на 17 декември, неделя, а момиченцето е починало от задушаване.

"В петък вечерта той беше нощна смяна. В събота около 17.00-17.30 ч. отиде да си вземе обувките, върна се, след това излезе пак и се прибра около 1.00 ч. в неделя", съобщи майката на Мехмед. Младият мъж е работил на две места – служител на един от мобилните оператори и във фабриката, в която работи и майката на детето.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?