Прокуратурата отказа да проверява показания за криминалното минало на премиера

Прокуратурата няма да образува разследване по показанията на подсъдимия по делото "Килърите" Васил Костов-Кеца, който преди няколко месеца заяви пред Шуменския окръжен съд, че босове на СИК са купили поста главен секретар на МВР на Бойко Борисов, за да закриля престъпната им дейност.

Това става ясно от постановление за отказ от образуване на досъдебно производство на прокурор Любка Кръстева, цитирано в петък от електронното издание "Биволъ". Основната юридическа причина е изтеклата давност.

Сигналът срещу Борисов беше подаден през есента на миналата година, като в него освен показанията на Кеца бяха включени показанията на Сретен Йосич и Томислав Мариянович пред белградския съд, както и на секретния доклад на посланик Джон Байърли изтекъл в Wikileaks.

От постановлението става ясно, че прокурор Любка Кръстева не е снела обяснения от нито едно лице. Тя дори не се е запознала с протокола от делото, на което се изказва Васил Костов - Кеца, а цитира думите му по преразказа на агенция "Крос". При това прокурорът отбелязва, че терминологията на медиите не била прецизна.

Споделяне

Още от България