Прокуратурата отказа отлагане на присъдата на фолкпевеца Кондьо

Окръжната прокуратура в Сливен не уважи жалбата на фолкизпълнителя Кондьо Стефанов Савов против постановлението на Районната прокуратура от 29 януари, с което му бе отказано отлагане на изтърпяването на отсъденото наказание тригодишно лишаване от свобода. Това съобщиха от прокуратурата във вторник.

От прокуратурата поясниха, че представените от осъдения медицински документи не обосновават наличие на тежко заболяване, което да пречи да се изтърпи наложеното му наказание.

От днес постановлението - за намиране на осъдения и отвеждането му в затвора, което не подлежи на обжалване, е изпратено в Районната прокуратура и областното звено охрана, както и до защитата, съобщи говорителят на прокуратурата прокурор Виолета Калайджиева.

Според нея най-вероятно Кондьо Савов ще изтърпи наказанието си в затвора в Бургас.

Фолкпевецът Кондю Савов беше осъден на 29 декември м. г. на 3 години затвор и глоба от 8 000 лева по обвинение за трафик на хора и склоняване към проституция.

От началото на тази година той постъпи на лечение в Сливен, а по-късно и в клиника в София, където е опериран за изваждане на тромб от кръвоносен съд. По тази причина защитата подаде молба за отлагане на изпълнение на наказанието, което не бе уважено от двете инстанции на прокуратурата, оправомощени от закона да решат казуса.

Споделяне

Още от България