Прокуратурата отмени постановлението за човешката сексуалност

Прокуратурата отмени постановлението за човешката сексуалност
Върховната административна прокуратура съобщи в петък, че е отменила постановлението на прокурора от Пазарджик Стефан Янев, в което той нашироко разсъждава за различните прояви на човешката сексуалност.

От ВАП изразяват и намерението си да атакуват пред Административния съд в Пазарджик спорния текст от местната наредба за опазване на обществения ред. С него се забранява "публичното демонстриране и изразяване на сексуална и друга ориентация на обществени места".

Според най-висшата административна прокуратура тази част от наредбата е незаконосъобразна и противоречи на националните и международните правни норми.

Преди ден стана ясно, че прокурорът от Пазарджик Стефан Янев е отхвърлил жалбата на гей активисти срещу този текст от наредбата. В своето постановление за отказ той надълго и нашироко обяснява своите възгледи за публичните прояви на сексуална ориентация, като ги разглежда като "пагубни за обществото". Юристът прави този извод, разсъждавайки върху "естествения закон", а не върху българското и европейското законодателство.

От своя страна в опита си да спре прояви на хора с различна сексуална ориентация общинската наредба изрично забранява на хората в Пазарджик да проявяват сексуалност пък били те и мъж и жена с напълно нормални семейства.

В постановлението си Янев разсъждава, че геронтофилията, педофилията, зоофилията, некрофилията и фетишизмът са форми на сексуална ориентация. След като приема това, той ги приравнява към "хомосексуалната, бисексуалната и хетеросексуалната" ориентация.

В официален документ на прокуратурата той записва следното: "трета сексуална ориентация включва насоченост на индивиди от човешкия род към самите себе си – онанисти, маструбисти и ексхибиционисти и т.н.". След това изброява примери на възможни сношения на хора с животни в зоопарка, геронтофили, които дебнат пред театъра, хетеросексуален разврат пред мебелния магазин т.н.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?