Прокуратурата пак загуби - съдът оправда обвинен в убийство

Софийският апелативен съд (САС) оправда Серафим Антонов по делото за убийството на молдовеца с българско гражданство Степан Рибаков, съобщиха в сряда от съда. Антонов бе осъден на 15 и половина години затвор от Софийския градски съд през декември 2005 г.

Тогава магистратите счетоха, че събраните доказателства доказват виновността му и го осъдиха за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин. Посоченият от прокуратурата за съучастник на Антонов - Росен Митров - бе напълно оправдан от първоинстанционните съдии.

Степан Рибаков бе убит в мерцедеса си на 8 март 2003 година, ден след разстрела на президента на „Мултигруп” Илия Павлов. Публично името на убития бе веднага свързано с атентата срещу Павлов, още повече, че Рибаков имаше бизнесвръзки с бившия шофьор на Павлов Димитър Джамов. Срещу самия Джамов имаше на два пъти атентати, като при втория той бе буквално надупчен от куршуми, но оцеля.

Това е второто от знаковите дела в последно време, губено от прокуратурата. Неотдавна на последна инстанция съдът оправда Ангел Василев, Юрий Ленев, Георги Георгиев, Александър Кичатов и Алексей Русов за убийството на Андрей Луканов. Предната инстанция им даде доживотна присъда. 

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?