Прокуратурата поиска 20-годишни присъди по делото за убийството на Стоян Балтов

По 20 години затвор поиска прокуратурата за подсъдимите по делото за убийството на студента Стоян Балтов – Светозар Стоянов, Вили Георгиев и Александър Данаилов.

 

От държавното обвинение посочиха в пледоарията си, че тримата са извършили престъплението по хулигански подбуди, на обществено място и с безпричинна употреба на сила.

 

Защитата на родителите на убития студент се присъедини към поисканите от прокуратурата наказания, изтъквайки, че по казуса няма смекчаващи вината обстоятелства и, че целта на подсъдимите очевидно е била да си доставят удоволствие с побоя.

 

Според обвинителния акт Стоянов, Георгиев и Данаилов са умъртвили умишлено Балтов при побой пред дискотека "Амнезия" в Студентски град, като са му нанасяли удари с тъпи и твърди предмети и са го ритали.

 

Убийството бе извършено през декември 2008 г., като предизвика масови протести на студенти в София. При един от тях, на 14 януари 2009 г., полицията спретна масов побой над демонстрантите заради провокации от малка група футболни фенове.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?