Прокуратурата поиска от МВР конкретни резултати срещу автогонките

Прокуратурата поиска от МВР конкретни резултати срещу автогонките

До един месец МВР трябва да има конкретни резултати срещу автомобилните гонки. Това става ясно от указания на Върховната административна прокуратура (ВАП) до вътрешния министър Румяна Бъчварова.

От държавното обвинение искат да се създаде организация за активизиране на полицията в страната, за да бъдат установени местата за гонки и участниците в тях. От МВР се искат превантивни мерки, наказване на виновни участници и цялостни действия срещу престъпленията на пътя.

Прокуратурата дава 10-дневен срок, за да бъдат представени мерки и едномесечен, в който вече да постъпят данни за резултатите от тях. От съобщението на държавното обвинение става ясно още, че ВАП е възлагала подобна проверка през 2009 г., но трайни резултати явно няма, щом гонките са актуален тежък проблем и сега.

Тогава били установени 172 участници в такива състезания, които се провеждат на 59 места. Съставени били 147 акта и 92 предупреждения. За предотвратяване на гонките били изготвени предложения за промяна на хоризонталната и вертикална маркировка, поставяне на допълнителни пътни знаци и препятствия за ограничаване на скоростта.

Споделяне

Още от България