Прокуратурата продължава с акциите срещу ромски барони

Сн. БГНЕС

Общо 14 души са арестувани в София при спецакция срещу предполагаема престъпна група, занимаваща се с рекет, имотни измами, лихварство и наркотици Това съобщи пресцентърът на Специализираната прокуратура. По информация на БНТ операцията е насочена срещу ромски барони от кварталите "Абдовица", "Христо Ботев", "Враждебна" и "Левски".

Сред арестуваните са барони Мето и Трайчо, които се смятат и за лидери на групата, съобщава обществената телевизия. Преди няколко седмици бе проведена акция срещу ромски барони в Кюстендил.

В понеделник са претърсени повече 20 адреса в различни столични квартали, както и лични обиски на лица. Иззети са три автомобила, газов пистолет, злато, пари, документи и други доказателства.

Предстои анализ на събраните доказателства наблюдаващите прокурори ще преценят на кои от лицата да бъдат повдигнати обвинения и на кои от тях да бъдат определени мерки за неотклонение.

По информация на БНТ арестуваните са били известни с това, че принуждавали свои длъжници да им прехвърлят имоти. Прокурори, следователи и антимафиоти от ГДБОП претърсват хотела им в столичния квартал "Враждебна". Бившият собственик на сградата, в която се помещава хотел "Враждебна", Иван Борисов твърди, че двамата са му отнели сградата чрез измама.

"Това е моя къща, която е продадена от съдебен изпълнител. Съдията ме изгони. Имал съм кредит от банка, който с банката се получи едно недоразумение. Уведомих прокуратурата, имах две отменени постановления, накрая във ВКП наредиха тая проверка, за което съм благодарен и на специализираната прокуратура и на ГДБОП, защото няма кой да се оправи с тези бандити", казва Борисов пред БНТ.

Полицията е отцепила района, в който са задържани Трайчо и Мето. Вървят разпити и се събират доказателства.

Споделяне

Още от България