Прокуратурата проверява бит ли е фоторепортер на сватбата на тв водеща

С постановление на Районната прокуратура във Велико Търново е образувана проверка за инцидента с фоторепортера на в.“Експрес" Тони Шаварш, който е подал жалба за нанесен побой и отнет фотоапарат от Живко Чакракчиев, четвъртия съпруг на телевизионната водеща от бТВ Миглена Ангелова, съобщи в сряда Областната дирекция на полицията.

По данни на полицията, около 16.40 ч. във вторник Шаварш сигнализирал в дежурната част на РПУ, че около 15.00 ч. в района на църквата "Св.40 мъченици", където е била венчавката на новобрачната двойка, Чакракчиев отнел от фоторепортера служебен автомобил "Фиат Пунто" и фотоапарат "Канон", а две неизвестни лица му нанесли удари по главата.

Районната прокуратура ще се произнесе по жалбата, след като приключи полицейската проверка по случая.

Материалите от проверката ще бъдат предадени в прокуратурата в късния следобед, уточняват от полицията.

Шаварш разказа, че той и светският репортер на вестника се опитали да снимат новобрачната двойка пред църквата, но гардовете ги изгонили, защото не били поканени. Водещата на „Искрено и лично“ Миглена Ангелова обясни, че правата за отразяване на сватбата ѝ са продадени на компания, с която семейството има финансови ангажименти. Става дума за предаването „Горещо“ по Нова тв.

Ангелова отрече да знае за инцидента, а съпругът ѝ Чакракчиев нарече твърденията на фоторепортера „клевета“. Той заяви, че никога не ходи с охрана, никого не е пребивал и освен това не бил председател на Националната браншова камара "Охранители и детективи", за какъвто го представя в. „Експрес“. Аз съм просто младоженец, уточни Чакракчиев.

 

Тове е вторият подобен инцидент с фоторепортер на весника. През май пострада шефът на снимащия екип в „Експес” Емил Иванов. Той бе набит от униформени полицаи, докато Младен Михалев-Маджо даваше показания в съда.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?