Прокуратурата проверява Бойко Борисов и Цветелина Бориславова за данъчни престъпления

Бойко Борисов и Цветелина Бориславова

В прокуратурата е постъпил сигнал срещу бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и приятелката му Цветелина Бориславова за финансови и данъчни престъпления. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет.
 
Сигналът е изпратен за проверка, включително и до органите на Националната агенция за приходите. Една част от сигнала се проверява от ДАНС, каза Цацаров.
 
"Не мога да дам точни данни за този сигнал, преглеждал съм, с оглед на обработването на целия ежедневен доклад, който влиза в прокуратурата. Сигнал има – по сигнала се процедурира като по всеки друг сигнал", допълни главният прокурор.

В неделя пред "Нова телевизия" Бориславова разказа, че в момента тече щателна проверка на нейните доходи и бизнес за десет години назад. Тя предположи, че това е свързано с обществената дейност на Борисов.

Бориславова заяви още, че е изпратила до директора на НАП писмено запитване по силата на какво решение и на кого се извършва подобна проверка. Бизнес дамата отрече мотивът да е подаден сигнал, защото е било редно в подобен случай да ѝ бъде директно съобщено.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?