Прокуратурата проверява депутатска съпруга за разпространение на забранени медикаменти

Върховна административна прокуратура (ВАП) образува проверка по повод излъчените по Нова телевизия репортажи и за публикации в медиите за разпространение на нерегистрирани медикаменти от дистрибуторска фирма с управител Евелина Попова. Това съобщиха в понеделник от прокуратурата.

Проверката е възложена на прокурор Ели Ставрева и включва действия за изясняване на обстоятелствата по случая. Освен ВАП в проверката ще се включи и Изпълнителната агенция по лекарствата.

След приключване на работата по случая ще бъде предоставена информация за направените констатации и предприетите мерки.

В събота и неделя Нова телевизия излъчи свое разследване, в което Евелина Попова, съпруга на депутата от Коалиция за България Олег Попов, продава забранени медикаменти и стимуланти. В репортажа индиректно бяха намесени имената на големите футболни клубове Левски и ЦСКА.

“Категорично отхвърлям всякакви твърдения на Нова телевизия аз и моята съпруга да сме замесени в допинг-скандал”, заяви в понеделник Попов. Трябва да се знае, че всичко е монтирано, тъй като това са два филма, снимани по различно време”, допълни той. Попов оневини съпругата си и заяви, че телевизията “работи по поръчка за направата на този скандал, тъй като Попов е застанал срещу държавната политика по горите”.

Депутатът от левицата коментира, че икономическите среди в България, а не земеделското министерство, стоят зад тази афера. Попов декларира, че не се притеснява от проверката на прокуратурата.

Шефката на Нова телевизия Силва Зурлева каза в отговор на обвиненията на Попов,, че ще дадат на прокуратурата и суровия, и монтирания материал. Тя допълни, че от телевизията ще поискат професионална експертиза, която да покаже, че няма манипулация. Твърденията, които се отправят срещу нашата телевизия, са “изключително грозни и обидни”, посочи Зурлева.  “Възмутително е да се търси политически елемент в това разследване. Тук става въпрос за търговия с незаконни вещества, забранени от закона”, каза тя.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?