Прокуратурата проверява случая с пропадналия болничен асансьор

В Софийската районна прокуратура се води досъдебно производство заради инцидента с падналия асансьор в "Майчин дом". Производството е срещу неизвестен извършител за причинена по небрежност телесна повреда. Назначена е техническа експертиза на съоръжението, която трябва да установи точната причина за инцидента.

За момента основната версия за пропадането на асансьора е претоварването му, тъй като той е бил за шест души, а поради голямото пространство в него са се качили 12 души.

Три от бременните жени и акушерката, които бяха настанени в "Пирогов" след инцидента, се чувстват добре, вече са спокойни, шокът от премеждието е отминал. "Няма проблеми с операциите, които претърпяха жените, няма проблеми и със състоянието на бебетата, които износват бъдещите майки", съобщиха от лечебното заведение. Те ще бъдат изписани, най-вероятно в началото на другата седмица, казаха още от "Пирогов".

Една от пострадалите при инцидента беше изписана от Военно-медицинска академия (ВМА) в четвъртък. 31-годишната жена, бременна в осмия месец, беше приета с контузии на двете колена и глезенна става. Останалите три пациентки са преместени от Клиниката по реанимация в Клиниката по ортопедия и травматология. Продължава лечението си във ВМА и съпругът на една от бременните жени, който бе приет с фрактура на лявото бедро.

Директорът на ВМА ген. Стоян Тонев съобщи, че всички разноски на пострадалите при падането на асансьора в ”Майчин дом”, които са настанени във ВМА, ще бъдат поети от Министерството на отбраната. Министърът на отбраната Аню Ангелов се е обадил на ген. Тонев след нареждане на премиера Бойко Борисов и му е съобщил, че има възможност разходите на пострадалите да се поемат.

Споделяне

Още от България