Прокуратурата: Разбита е престъпна група за измами във Враца

ГДБОП разпространи снимки от акцията във Враца.

Организирана престъпна група, която се е занимавала с най-различни измами в област Враца, е разбита на 5 март при акция на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура, съобщи в неделя говорителят на прокуратурата Сийка Милева. Престъпниците се занимавали с различен вид измами – по "настаняване" на възрастни хора в старчески домове, "уреждане" на дипломи от университети, фалшифициране на документи и други.. Към момента на четиримата участници в престъпната група са задържани в ареста.

В групата е участвала действаща адвокатка от Враца, нейната дъщеря, която се е представяла за адвокат, и двама мъже, които са осъждани за различни видове измами, се казва в съобщението.

"Единият участник от групата се преобразявал в различни роли - на студент, директор на старчески дом, преподавател в университет, асистент, прокурор", е заявила прокурор Сийка Милева, цитирана от пресцентъра на държавното обвинение.

При претърсванията в апартаментите на участниците в групата са открити множество печати на всякакви институции, нотариуси и университети; празни бланки за дипломи; множество оръжия и боеприпаси; наркотични вещества, готови за разпространение; самоделно взривно устройство, съдържащо 400 г тротил, с прикачена към него батерия, магнит и механизъм за активация чрез дистанционно управление. Открита е и цифрова фреза, предназначена за производство на монети от един български лев, информират от прокуратурата.

Споделяне

Още от България