Прокуратурата разпита набедената за "Мата Хари"

Снимка: БГНЕС

Моделът Магдалена Тепавичарова, известна като Маги Бадер, която доби публичност след признанията на бизнесмена Светослав Илчовски, че е "Мата Хари" от снимките със спалнята на Бойко Борисов и чекмеджетата с кюлчета и евро, беше разпитана от прокуратурата, съобщи БТА.

Тя дойде на разпит в следствения отдел на Софийската градска прокуратура в петък сутринта. Разпитът ѝ продължи около петнадесетина минути.

"Не познавам лично г-н Борисов, нито г-н Ангелов, нито г-н Илчовски. Никога не съм ги виждала. Аз съм си потвърдила думите… Надявам се да си свършат работата и всичко ще бъде ясно", каза на излизане от прокуратурата Тепавичарова.

Тя няма представа защо замесват името ѝ.

"Оттук нататък няма да коментирам. Да се надяваме, че ще изчистим петното върху името ми", каза още Бадер преди да си тръгне.

Тя отказа да каже дали ще съди агробизнесмена Светослав Илчовски, който намеси нейното име в скандала.

Това не е първият път, в който Бадер отрича участие в историята. Преди няколко седмици тя заплаши със съд всички медии, които свързват името ѝ с Борисов.

Така прокуратурата продължи серията от разпити по твърденията на агрбизнесмена, които той направи пред временната парламентарната комисия за ревизия на управлението на Бойко Борисов в 45-тото Народно събрание.

Бизнесмените Иван Ангелов и Светослав Илчовски вече дадоха показания по случая.

Ангелов, който в парламента твърдеше, че е близък с бившия премиер Борисов, с когото редовно се чували по телефона и играели карти заедно, смени тотално версията са за ключови моменти, след като бе извикан в прокуратурата. Той отрече да е получавал директна помощ от лидера на ГЕРБ, за да преминат негови пратки през границата, както твърдеше пред комисията. След разпита обясни, че е станала "фактическа грешка".

Бизнесменът се отрече и от твърдението, че е продал с печалба тонове фурми, които пристигнаха у нас от Обединените арабски емирства миналата година. Официалната версия на правителството бе, че те са били дарени на мюфтийството. Ангелов обаче заяви, че били продадени. След това смени версията и каза, че плодовете били дарени.

Споделяне

Още по темата

Още от България