Прокуратурата разследва "абсолютно всички данни за физически лица" по делото "КТБ"

Наблюдаващите прокурори по делото "КТБ" разследват абсолютно всички данни за физически лица, които имат отношение към случая, без никакви изключения. Това декларираха от държавното обвинение в четвъртък в отговор на публикация в сайта на в. "Капитал" от четвъртък, озаглавена "Прокуратурата няма да се занимава с кредитните карти на Доган и Етем в КТБ".

Във въпросната статия изданието напомняше за своя неофициална информация от лятото, според която почетният председател на ДПС Ахмед Доган и бившият министър по бедствията и авариите в тройната коалиция Емел Етеме не са декларирали свои кредитни карти, издадени от частната банка.

"В началото на август стана ясно, че картата на Ахмед Доган е издадена през март 2009 г. с лимит от 78 хил. евро. Емел Етем има от 2007 г. две кредитни карти от банката - едната е с лимит 35 хил. долара, а другата - 48 хил. Евро", пише "Капитал".

Изданието отбелязва още, че "Информацията за това излезе преди няколко месеца, но още тогава от прокуратурата отговориха пред "Капитал", че това е работа на... Сметната палата". Прави и паралел с делото срещу бившия зам.-председател на парламента Христо Бисеров, обвиняем именно затова, че не декларирал пред Сметната палата свои банкови сметки в чужбина.

По отношение на Бисеров от прокуратурата информират, че "за разследването срещу Христо Бисеров е изпратена съдебна поръчка до Швейцария за разкриване на банковите му сметки и се очаква отговор от швейцарската страна".

В съобщението на държавното обвинение обаче няма и дума за това дали разследващите са се самосезирали във връзка с данните, отнасящи се за Доган и Етем. Липсва и информация по повод твърдението на "Капитал", че подобна кредитна карта притежава и ръководителят на столичното следствие Петьо Петров, известен като Пепи Еврото.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?