Прокуратурата разследва аквапарк в Приморско заради смърт на младеж

снимката е илюстративна

Прокуратурата разследва трагичен инцидент в аквапарк в Приморско, който доведе до смъртта на 18-годишен младеж след сблъсък с него връстник. Момчетата са се сблъскали при спускане по атракцията "Цунами". Единият е загинал заради получената травма на главата.

Свидетелските показания сочат, че единият се спускал с краката напред, а вторият - с главата напред, като се сблъскали в улея. Предполага се, че не са се изчакали достатъчно, преди да се спуснат. Има и непотвърдени данни, че загиналото момче е паднало от голяма височина.

След инцидента двамата веднага са били транспортирани до болницата в Бургас. Въпреки усилията на лекарите единият младеж е починал. Другият е освободен за домашно лечение. Иззети са видеозаписи от камерите в аквапарка, разпитват се свидетели.

В четвъртък вечерта аквапаркът е бил отворен заради лятното кино, което се намира там.Назначена е техническа експертиза на аквапарка, съобщи в Окръжната прокуратура в Бургас. Разследването трябва да покаже дали водното съоръжение е отговаряло на изискванията и дали служителите в парка не са извършили нещо нередно.

Извършен е първоначален оглед на местопроизшествието, назначени са съдебно-медицинска експертиза, която да установи причините за настъпилия тежък инцидент. По случая се изготвя и фотоалбум на местопроизшествието.

Споделяне

Още от България

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?