Прокуратурата разследва два случая на насилие и блудство в интерната в Стралджа

Ден, след като стана ясно, че шефката на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева е препоръчала на образователния министър Анелия Клисарова интернатът в Стралджа да бъде закрит заради множество инциденти, свързани с насилие, от прокуратурата обявиха, че са образували две разследвания.

Районният обвинител на Ямбол Дойчин Дойчев съобщи пред БНР, че колегите му работят по два сигнала за побой и блудствени действия в интерната. Той прогнозира, че до месец би трябвало да има повдигнати обвинения.

"До края на годината, мисля че трябва да стане. Сега, като се разпитат пак пострадалите лица и за този случай, и за блудствените действия, за насилие на по-големите ученици към по-малките. Трудно се работи, защото става въпрос за деца и по-комплицирана е ситуацията", добави прокурор на Ямбол.

По думите му "тези дела са само част от цялата картина, но тази процедура по закриването, тя най-вероятно се касае въобще до констатации по цялата нормативна база на Агенцията за закрила на детето". В момента в интерната в Стралджа има 32 момчета на възраст от 12 до 17 години, осъдени основно за кражби, проституция, просия и бягства от дома, допълва БНР.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?