Прокуратурата разследва експерти по делото "Маргини"

Прокуратурата разследва експерти по делото "Маргини"

Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу експерти по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови - Маргините. Това съобщи пред БТА във вторник градският прокурор на София Николай Кокинов.

Целта на разследването е да се установи дали са били правилни заключенията на вещите лица за здравословното състояние на съпроцесника на братята Иво Карагеоргиев, според които той не може да се явява на съдебните заседания.

Делото буксува от две години, защото Караегеоргиев има проблеми със здравето, а магистратите периодично приемат медицински експертизи, според които той не може да присъства в съдебната зала.

Поредното заседание на процеса е насрочен за утре, сряда, и на него трябва да се установи дали последният болничен лист на Карагеоргиев отговаря на всички процедури. Трябва да се провери и дали той е заведен във всички регистри. Съдът очаква и информация за Карагеоргиев както от Здравната каса, така и от Регионалния център по здравеопазване в София.

Освен че стана основен фактор за блокирането на делото от две години, Иво Карагеоргиев почти успя да скара Софийската районна и Софийската градска прокуратура. През пролетта се оказа, че срещу него се води разследване за незаконно теглене на пари от банкомат.

През ноември 2008 г. Карагеоргиев и друг герой от съдебната сага "Маргини" – Стефан Рангелов - са били заловени в момент на нерегламентирана транзакция. По случая е била образувана преписка в Районната прокуратура, която обаче е забравила да уведоми колегите си от градската. Това предизвика гнева на градския прокурор на София Николай Кокинов, който се закани да иска обяснение от колегите си.

Братята Маргини, Иво Карагеоргиев, Стефан Рангелов, Бисер Илиев и Веселин Тошев са подсъдими за подготовка на три убийства - на покойните вече Иван Тодоров-Доктора и финансиста Никола Дамянов, както и срещу о.р. генерал Любен Гоцев.

Споделяне

Още по темата

Още от България