Прокуратурата разследва побой, нанасен на българин от турски граничари

Прокуратурата разследва побой, нанасен на българин от турски граничари

Български гражданин е пострадал при побой, нанесен му от служители на турския граничен пункт "Хамзабейли", малко след като преминал през него. Това съобщиха от прокуратурата в четвъртък, уточнявайки, че инцидентът е станал на българска територия.

Сигнал за случилото се е подаден в МВР на 29 октомври около 07.45 часа в дежурната част на пункта "Лесово". Обадила се е служителка на банково гише, намиращо се на втора бариера на граничния пункт.

На мястото веднага са изпратени двама служители на ГКПП "Лесово", които установили, че служителите на съпределния турски граничен пункт са навлезли на територията на България и са използвали физическа сила спрямо български гражданин, който е преминал вече границата с лек автомобил.

Според информацията от прокуратурата, турските гранични служителите са нанесли удари на мъжа, причинявайки му оток и синини в областта на лявото око. Прокуратурата в Елхово е сигнализирана за случая едва на 1 ноември, след което е образувано разследване, за което е уведомен и главният прокурор Сотир Цацаров.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?