Прокуратурата разследва защо игрална зала в Бургас е работила

Прокуратурата разследва защо игрална зала в Бургас е работила

Прокуратурата в Бургас е започнала разследване, защото игрална зала в град е работила въпреки заповедта да се прекрати дейност. Става дума за билярд клуб и зала в кв. "Горно Езерово".

"В помещението са допускани и обслужвани клиенти, въпреки че е следвало посещенията в клуба да бъдат преустановени", съобщават от държавното обвинение.

Разследването е по новия текст от НК, който предвижда до 5 затвор и глоба за всеки, който наруши карантинните мерки в условията на епидемия. Засега не се съобщава за повдигнати обвинения, но делото е взето на специален надзор.

Това е поредното подобно разследване. Във вторник стана ясно, че мъж под карантина от Кубрат е напуснал страната през Дунав мост. Той е шофьор на товарен автомобил, прибрал се наскоро от Италия. Трябвало да стои вкъщи до 17 март, но е отпътувал за Румъния на 16, а преди това е установено, че е излизал от дома си в нарушение.

Неспазването на карантината е проблем, за който МВР говори от няколко дни. Вътрешният министър Младен Маринов разказа наскоро, че полицаи издирвали поставен под карантина в района на Благоевград и го открили пиян в съседното село. Главният секретар Ивайло Иванов пък каза, че масово при влизане у нас хората пишели фалшиви адреси, за да не могат от МВР да ги проверяват след това.

Споделяне

Още от България