Прокуратурата с апетити към "военното НДК"

Прокуратурата с апетити към "военното НДК"

Държавното обвинение иска да използва помещения от мегаломански комплекс в София, известен като "военното НДК", съобщи в петък зам.-главният прокурор Валери Първанов. Прокуратурата ще предприеме съответните стъпки в тази насока.

В същото време министърът на отбраната Николай Цонев се готви до края на мандата на правителството да продаде комплекса на търг с начална цена 100 млн. лева. За целта Министерският съвет вече промени статута на имота от публична в частна държавна собственост.

Според прокурор Първанов обаче е редно, преди да бъдат продавани подобни сгради, да се направи преценка за евентуалното им отдаване и ползване от други държавни институции.

Преди дни от съдебните среди също изявиха желание сградата или част от нея да бъде предадена за нуждите на Софийския градски съд и софийската прокуратура.

Плановете на военното министерство са да продаде луксозния комплекс на бул. "Скобелев" като незавършен обект, тъй като издаването на необходимите документи за завършен би отнело много време и мандатът на управляващите няма да стигне, за да се реализира апетитната сделка.

Мегакомплексът е построен на близо 14 дка и включва подземен паркинг, кино-конферентна зала, офиси, магазини, луксозна хотелска част, ресторанти, спа-център и други с обща разгъната застроена площ 50 хил. кв. м.

Според Николай Цонев разходите на МО за строителството на комплекса са 20 млн. лева, но неофициално те са с няколко милиона лева повече.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?