Прокуратурата сбъркала обвинението на Стависки

Прокуратурата сбъркала обвинението на Стависки

Бургаският прокурор е объркал обвинението на двукратния световен шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки, съобщи преди заседанието на Висшия съдебен съвет в петък заместник-главният прокурор Камен Ситнилски.

Повдигнатото обвинение е само за причиняване на тежка телесна повреда при катастрофата край р. Ропотамо на пътя между Приморско и Бургас, като не присъства обвинение за причиняване на смърт, поясни заместник-прокурорът Ситнилски. При инцидента загина 24-годишният Петър Петров от Сливен, който е управлявал колата, ударена от Стависки с джипа му,  а 18-годишната Мануела Горсова изпадна в кома. При катастрофата бяха ранени още двама души.

Според Камен Ситнилски, пропускът направен от бургаския прокурор е много сериозен, но грешката може да се коригира. Той уточни, че до месец в съда ще бъде внесен окончателният обвинителен акт срещу Максим Стависки, в който ще фигурира и обвинението за причиняване на смърт на пътя след употреба на алкохол и причиняване на тежка телесна повреда.

Вече са готови техническата и химическата експертизи, които установяват виновността на Стависки и фактът, че той е употребил алкохол, допълни Ситнилски. Предстои да се разпитат и свидетелите, които са присъствали на момента, в който всъщност Стависки употребява алкохол.

Ако прокуратурата успее да докаже вината на Максим Стависки пред съда, то световният шампион може да получи ефективна присъда от 3 до 10 години затвор.

Споделяне

Още по темата

Още от България