Прокуратурата се самосезира по случая със заснетия с подкуп полицай

Прокуратурата се самосезира по случая със заснетия с подкуп полицай

Софийската градска прокуратура (СГП) се е самосезирала по случая с пътния полицай, който бe заснет невъзмутимо да прибира подкупи от спрени за проверка шофьори на джипове в центъра на София. Това съобщиха от държавното обвинение във вторник.

Обвинителите вече са изискали всички материали по случая от СДВР, където се води дисциплинарна проверка срещу катаджията. Междувременно вътрешният министър Веселин Вучков коментира по този повод, че МВР трябва да "ускори" борбата срещу своите корумпирани служители.

"Едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие и въпросът е да ускорим механизъм не за ад хок реакция срещу конкретни случаи, а за системна антикорупционна политика във вътрешното министерство", коментира министърът кадрите, разпространяващи се масово през последното денонощие във Фейсбук.

"Доколкото разбирам може да се идентифицира служителят. От тук насетне очаквам в кратки срокове тази проверка да приключи", добави Вучков.

По думите му в МВР има достатъчно "звена и способности да се справим с този проблем и по линия на инспектората, който има административни функции, но и по линия на дирекция "Вътрешна сигурност".

Директорът на СДВР Младен Маринов разпореди образуване на дисциплинарно производство срещу уличения в корупция служител на столичния КАТ. От вътрешното министерство уточняват, че в рамките на проверката ще бъде потърсено и съдействието на хората, "имащи отношение към случая".

Споделяне

Още по темата

Още от България